Sådan prioriterer du din kalender og får tid til det, du helst vil


Foto venligst udlånt af Sean Dreilinger, Flickr.

Foto venligst udlånt af Sean Dreilinger, Flickr.

Ikke at have tid synes at være en lidelse, der i øjeblikket spreder sig med lynets hast. Som en usynlig ebola. Den dræber os indefra, slår vores relationer ihjel og suger selve livet ud af vores eksistens.

Det er sindssygt vigtigt, at vi finder tid til at opbygge relationer.

Men hvordan afsætter vi tid, hvis vi ikke har tid?

Man får tid ved at prioritere og ikke mindst sige nej til alle de tilbud og de krav og de ønsker, vi bliver mødt med. Man skal simpelthen indse, at når man vælger at gøre et, har man samtidigt fravalgt noget andet.

Der kan der være vigtigt at huske på:

You can do anything you want,

but you cannot do everything you want.

8 tips til, hvordan du får mere tid:

  1. Erkend, at du er din kalenders ejer og vogter.
  2. Lær at sige nej til aftaler. Husk, at hver gang du siger ja til noget, har du faktisk sagt nej til noget andet (som du måske gerne ville have haft tiden til).
  3. Sæt de vigtigste ting først. Måske vil det hjælpe dig at lave en liste over, hvad der er vigtigst for dig (det vigtigste bør tage det meste af din opmærksomhed og optage mere af din tid).
  4. Erkend, at du må frasortere de mindre vigtige ting.
  5. Lær dig selv at kende med hensyn til hvor meget du kan kapere. I mit tilfælde har jeg måtte indse, at jeg kan have 2 aftenaftaler om ugen og ikke mere. Det fandt jeg ud af, da jeg for 2 år siden var tæt på at bryde sammen med stress. Det er sidenhen blevet til en tommelfingerregel for mig.
  6. Book “luft” ind i din kalender. Det vil i praksis sige: Aftal med dig selv, at på det og det tidspunkt har du ingen aftaler (det gælder både på arbejde og i privat regi). Hvis nogen spørger, så sig, du har en aftale (det har du – med dig selv!)
  7. Hvis du har et arbejde, hvor det ikke kan lade sig gøre at sige nej til for mange aftaler, så overvej om det virkelig er sådan, du vil leve resten af dit liv.
  8. Lær at nyde aftalefri tid. Det er der, hvor du kan få pludselige indfald eller have tid til at tænke tanker, der ellers ikke ville komme op til overfladen. Det er tid, hvor du kan tillade uforudsete ting, at dukke op og få tid. Det er tid, hvor du kan opnå den ro, der er nødvendig for al fordybelse.

Jeg håber at disse tips kan hjælpe dig med at komme ud af trædemøllen og finde tiden til at være nærværende i det, du gør.

Dette indlæg blev udgivet i Det gode familieliv, Lykke og livskvalitet, Mådehold, Nærhed, Selvbeherskelse og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s