Fokus på familien i december


Julekalender

Årets julekalender fra Far til fem giver dig mulighed for at finde et pusterum med fokus på familien i hele decembermåned. Med tekst og illustrationer af Marcelino Gauguin. 

Jeg ved ikke om du har det ligesom mig med december måned. Dagene går alt for stærkt, og det er svært at finde den ro, man egentlig stræber efter. Der er så mange forskellige tilbud og aktiviteter, man skal nå. Det kan føles umuligt at give december måned det fokus på samvær og næstekærlighed, som man gerne ville.

Jeg vil ikke påstå, at jeg har en magisk løsning på denne juletravlhed. Men jeg har i hvert fald et godt bud på, hvordan du sikrer dig en lille, daglig pause med dine børn. Et frirum, hvor du kan få en lille snært af julefreden. Jeg har skrevet og illustreret en julekalender, med det ene formål at hjælpe dig med at finde tid til at opleve julemånedens magi sammen med dine børn.

Læs mere om julekalenderen her

For mig er decembermåned en tid, hvor vi har mulighed for at stoppe op og tænke over, hvordan vi kan gøre godt og leve næstekærligheden ud i praksis. Kort sagt: at finde den rigtige jule-ånd!

Jeg har skabt årets julekalender netop for at formidle denne juleånd til voksne og børn. mgSelvom det lyder abstrakt, kan det faktisk gøres meget konkret. I den historie, der følger med kalenderen, hører vi historien om tre gamle, vise mænd, der kommer sammen og får øje på nogle tegn i himlen. De ved ikke, hvad der skal ske, men de fornemmer, at det er noget stort. En ung pige i Nazareth og hendes forlovede Josef, får også en overraskelse, da det liv, de havde planlagt, pludselig tager en uventet drejning. Efter lange rejser og mange udfordringer mødes alle historiens personer i Bethlehem ved Jesu fødsel.

Det tilhørende hæfte med en kort tekst til hver dag.

Det tilhørende hæfte med en kort tekst til hver dag.

Undervejs opdager vi lidt efter lidt, hvad julen handler om. For hver dag indtil den 24. kan man læse og lære om en dyd (= en karakterstyrke), der på en eller anden måde har at gøre med dagens beretning.

Hjemme hos os har vi selv haft rigtig gode erfaringer med at prøve at få nogle decembertraditioner, hvor vi sidder sammen hele familien hver dag. En julekalenderhistorie har været en af de ting, vi har været rigtig glade for at bruge. Vores yndlings julekalenderhistorier er gennem årene blevet slidt helt i stykker, fordi de blev en del af en tradition, som børnene ville vende tilbage til år efter år.

 

Her kunne du i december købe et eksemplar af kalenderen:

Du kan også kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

19
dabuttonfactorycom Køb julekalenderen online

 

Kontakt mig via kontaktformularen nederst på denne side eller på Facebook.

 

Dette indlæg blev udgivet i Børneopdragelse, Det gode familieliv, Karakterstyrke & dyd, Værdier og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s