En konkret måde at udforske dyderne på med børnene


udforske dyderne

Dyder er grundlæggende karakterstyrker, der hjælper et menneske til at gøre det, der er rigtigt og godt. Det er medfødte evner, som ethvert menneske har i større eller mindre grad, og som kan fremelskes og udvikles med en bevidst indsats. Tak til Theresa Martell for lån af foto. Theresa har en side på Flickr, hvor hun deler sine fantastiske varme familieskildringer. Besøg hende og giv hende nogle likes på https://www.flickr.com/photos/lightfalling/

Her er en konkret måde at udforske dyderne på med børnene. Jeg prøvede selv denne leg af på mine børn i sommerferien. Og de overlevede!

Jeg printede 50 forskellige små kort med hver deres dyd på. Kortene hentede jeg fra Facebook-siden for The Virtues Project. Det er dem, der har beskrevet mere end 100 forskellige dyder.

Her er et eksempel:

Courage

Kortene blev printet i farver, foldet og lamineret. Kortene kan bestilles i et sæt med 100 forskellige på http://www.virtuesshop.com.

Hver dag trak børnene et tilfældigt kort, som blev den karakterstyrke/dyd, de skulle øve sig på hele dagen. De små kunne tale med os voksne eller med de store for at finde ud af, hvad deres dyd gik ud på.

Gennem dagen prøvede vi at hjælpe børnene til at sætte fokus på og træne deres dyd.

Om aftenen gav vi point (børnene var delt op i to hold) og den sidste aften var der præmie til det hold, der havde flest point.

Denne leg gav anledning til mange positive snakke om væremåder, karakterstyrker, om hvordan vi kan agere og reagere i forskellige situationer. Det var også meget lærerigt for os voksne.

Nogle af børnene sidder og gennemser kortene for at opsummere på den sidste dag.

Nogle af børnene sidder og gennemser kortene for at opsummere på den sidste dag.

Dyder er grundlæggende karakterstyrker, der hjælper et menneske til at gøre det, der er rigtigt og godt. Det er medfødte evner, som ethvert menneske har i større eller mindre grad, og som kan fremelskes og udvikles med en bevidst indsats.

Nogle eksempler på dyder er: respektfuldhed, høflighed, taknemlighed, ansvarsfuldhed, omsorg, lydighed, selvbeherskelse, mådehold, vedholdenhed, beslutsomhed, ydmyghed, opfindsomhed, trofasthed, tjenestevillighed og tålmodighed.

Hvis dette har inspireret dig, så sætter jeg pris på en kommentar.

Kh. Marcelino

Dette indlæg blev udgivet i Karakterstyrke & dyd og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s