Sådan bliver ferien en god tid for familien


Nogle gange tror vi, at der skal en masse til for at skabe det rette øjeblik.  Tak til woodleywonderworks  (http://www.flickr.com/photos/wwworks) for lån af et fantastisk billede!

Nogle gange tror vi, at der skal en masse til for at skabe det rette øjeblik. Men en ferie i børnehøjde kræver først og fremmest, at vi sætter tempoet ned og finder ud af at være nærværende.
Tak til woodleywonderworks (http://www.flickr.com/photos/wwworks) for lån af et fantastisk billede!

For nogen tid siden kom min kollega tilbage på kontoret helt opløftet efter en uges ferie. Hvilken fed ferie kunne hun mon have haft? En last-minute afgang til Ibiza? Afslappende cruise i Caribien? Kroophold på Skagen med pedicure og ansigtsbehandling?

Egentlig ikke. Bare en uge hjemme med sit barnebarn på 7.
Alenetid bare de to.Det blev til en uge, hvor de bare kunne spille ludo fra morgen til aften. Eller bruge hele eftermiddagen på legeplads. Eller drikke te med naboen, en munter dame med mange rynker og alderens visdom.

Hvor tager vi bare for ofte fejl, når vi bilder os ind, at vi kan planlægge os til den skudsikre optimale fejlfrie og fantastiske ferie, der sætter varige spor.

Hvor tager vi ofte fejl, når vi bilder os ind, at det er mængden af aktiviteter, der kan proppes ned i en ferie, der skal afgøre, hvor succesrig den er.

Hvor tager vi bare fejl, når vi tror, at vi altid skal ud og lede for at finde det, der giver os tilfredsstillelse og sindsro.

 

Kunsten at lave ingenting

Jeg talte engang med en bekendt om noget, jeg havde lagt mærke til omkring børn og sommerferie: Om hvordan børn altid udvikler sig så meget i løbet af en sommer. De bliver et hovede højere, en tand mere modne og selvsikre. Børnehavebarnet bliver pludselig skolemodent. 6 klassesbarnet bliver pludselig til en rigtig 7. klasses teenager. Det er som om de 6-7 ugers ro og fri fra stress giver kroppen og sindet mulighed for at vokse.

Min bekendt (som i øvrigt er skolelærer) gav mig helt ret i det. Hun kunne selv se ved begyndelsen af hvert skoleår, hvordan børnene altid havde taget et udviklingsmæssigt kvantespring. Men specielt – sagde hun – de børn, der bare har lavet “ingenting”. De børn, der “bare” har været hjemme eller hos en bedsteforælder eller på landet eller i sommerhus.

Giv dit barn en gave i denne sommerferie.

Dette indlæg blev udgivet i De kære små, Find lykken, Forældreskab og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s