Hvad er formålet med familien?


Kan vi finde vej i livets jungle uden at kende til selve formålet for en familie? Foto venligst udlånt af Kolby, som har nogle rigtig flotte billeder på http://www.flickr.com/photos/kahunna/

Kan vi finde vej i livets jungle uden at kende til selve formålet for en familie?
Foto venligst udlånt af Kolby, som har nogle rigtig flotte naturbilleder på http://www.flickr.com/photos/kahunna/

Fra Matthew Kellys bog “Building Better Families” (se link i bunden):

Det bedste sted at starte vores diskussion om at bygge stærkere familier er ved at undersøge formålet for familien. Hvad er formålet med en familie? Svaret på dette spørgsmål kan kun findes ved at se på en vision for selve mennesket.

Mennesket er ikke til for familiens skyld, familien er til for menneskets skyld.

Hvad er i bund og grund en persons formål? Hvis du har læst nogle af mine tidligere skrifter, så ville du vide, at jeg gentagne gange har foreslået, at vores grundlæggende formål er at blive den bedste version af os selv. Du er her for at blive alt det, du blev skabt til at være. Du er her ikke bare for at udføre en bestemt ting, eller for at fuldføre visse gøremål, men for at være og for at blive nogen.

Al den aktivitet, som fylder vores liv – vores forhold til andre, skole, arbejde, politisk og anden engagement, vores fritid – det er alt sammen indrettet for at give os muligheder for at vi kan blive til den bedste version af os selv. Kunne du ønske dig noget mere for dine børn, din ægtefælle, eller dine forældre end at de virkelig til fulde kunne være den bedste version af dem selv? Det er det mest ophøjede ønske, vi kan have for dem, vi elsker.

Visionen for en familie udspringer altså fra denne vision for mennesket. Vi kan stille det samme spørgsmål igen: Hvad er formålet med en familie?

Formålet for en familie er at hjælpe hinanden til at blive den bedste version af os selv og i den proces at bidrage til at fremme det bedste i vores samfund og i menneskeheden.

Familien er byggestenen i ethvert stort samfund. Desværre hører vi ikke megen tale om at bygge storslåede samfund mere, og det kan være, fordi vi fejlagtigt mener, at vi allerede har opnået dem. Så, for en klarheds skyld, selvom det burde være overflødigt at stille sig selv dette spørgsmål: Hvorfor er det vigtigt at bygge og vedligeholde storslåede samfund? Fordi storslåede samfund afføder storslåede mennesker, som udlever det bedste de kan være, og som igen hæver menneskeheden op til nye højder.

En familie (eller en kultur eller et samfund, for den sags skyld) er ikke mål i sig selv, men noget, som tjener et højere formål. Familier, kulturer og samfund er troværdige overfor deres formål, når de hjælper deres medlemmer med at blive bedre versioner af dem selv.

Det ovenstående er et uddrag af bogen Building Better Families: A Practical Guide to Raising Amazing Children. Bogen er simpelthen den bedste bog om forælderskab, jeg nogensinde har læst. Matthew Kelly har fantastisk værdifuld indsigt i de udfordringer forældre af i dag står i. Hans budskab er opmuntrende men også alvorligt, for, som han siger, vi står som forældre midt i en slagmark, når vi går imod strømmen og vil prioritere vores familie og skabe nogle stærke børn.

Hvis du køber bogen via mit link, går der en lille kommission (ca. 2,5 kroner) til Far til fem. Og det bliver ikke dyrere for dig! Godt for dig og du støtter Far til fem-bloggen.

Læg en kommentar

Dette indlæg blev udgivet i Det gode familieliv og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s