Hvad har du gjort i dag for at blive en bedre version af dig selv?


Et simpelt spørgsmål ved sengetid ændrede hans perspektiv på livet.  Foto venligst udlånt af ktbuffy på Flickr.

Et simpelt spørgsmål ved sengetid ændrede hans perspektiv på livet.
Foto venligst udlånt af ktbuffy på Flickr.

Matthew Kelly skriver i “Building Better Families”:

Jeg var i Philadelphia for nylig og holde et weekendkursus, da jeg havde et inspirerende møde. I løbet af weekenden havde jeg lejlighed til at tale med mange af kursisterne. Men det var især en kvindes historie, der rørte mig dybt. I mange år havde hun læst mine bøger og taget mine budskaber i anvendelse i sit eget liv. Og hun havde altid tænkt på, hvordan hun kunne bruge de samme budskaber til at inspirere hendes søn. Her er hvad hun fortalte mig.

”En aften, da jeg var ved at putte ham i seng, stillede jeg ham et spørgsmål, som jeg havde gået og stilet mig selv i flere år: Hvad har du gjort i dag for at blive en bedre version af dig selv, fysisk, følelsesmæssigt, intellektuelt og åndeligt? Han var kun syv dengang og han kiggede op på mig med et forundret blik. Spørgsmålet havde taget ham på sengen.

Men næste aften, da jeg puttede ham igen, spurgte han mig: Vil du ikke vide, hvad jeg har gjort i dag for at blive en bedre version af mig selv? Vi gik igennem hver af de fire områder af vores liv og han fortalte mig, hvad han havde gjort den dag for at blive bedre på det fysiske, følelsesmæssige, intellektuelle og på det åndelige plan. Det var et af de øjeblikke, der rører en i det allerinderste.

Min søn er elleve nu, og i næsten fire år, har vi hver aften talt det samme spørgsmål igennem. Jeg kan se ham udvikle sig i en rigtig fin retning til en betænksom, intelligent og gavmild ung dreng, og jeg ved, at det nok ikke ville være gået helt sådan, hvis det ikke havde været for det ene spørgsmål… og den vane. Som enlig mor har jeg slet så meget tid som jeg gerne ville til at være om mit barn, men jeg gør, hvad jeg kan. Og det er utroligt, hvad et enkelt, men centralt budskab og en god vane har betydet for at forandre vores forhold og vores liv.”

Det ovenstående er et uddrag af prologen til denne bogen Building Better Families: A Practical Guide to Raising Amazing Children. Bogen er simpelthen den bedste bog om forældreskab, jeg nogensinde har læst. Matthew Kelly har fantastisk værdifuld indsigt i de udfordringer forældre af i dag står i. Hans budskab er opmuntrende men også alvorligt, for, som han siger, vi står som forældre midt i en slagmark, når vi går imod strømmen og vil prioritere vores familie og skabe nogle stærke børn.

Dette indlæg blev udgivet i Børneopdragelse, Coaching af børn, Forældreskab og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s