16 Familievenlige nytårforsæt og hvordan du kan holde dem


16 familievenlige nytårsforsæt og hvordan du kan holde dem

For nogle år siden fik min datter Jasmin den idé, at vi alle skulle bruge lidt tid nytårsaften på at skrive et nytårsforsæt ned. Det var rigtig fint at reflektere lidt over, hvordan man ville ændre sit liv. Og en rigtig god idé at skrive det ned og eventuelt også at fortælle det til andre. Jeg kan huske mine forsæt gik ud på at lave mad oftere og på faste ugedage for at aflaste min kone og på noget med at huske at rose hende og bruge mere tid på samvær med mine børn.

Her er nogle forslag til gode, familievenlige nytårforsæt.
Jeg ville være glad for at høre om dine forslag i kommentarerne. Tak til dem, der allerede har givet deres forslag!

 1. Spille et brætspil med en i familien mindst en gang hver uge
 2. Sørge for alenetid til snak med hvert af børnene mindst en gang om måneden (det behøver ikke at koste penge – en tur i parken er fint)
 3. Hver dag spørge til hvordan min kones / mands arbejdsdag har været, idet jeg står indenfor 1/2 meter og lytter i mindst 2 minutter uden at afbryde
 4. Planlægge sommerens ferie i god tid (sæt fx. en deadline) og med særlig tanke på, hvordan ferien kan opbygge familien, ryste den bedre sammen, og gøre den stærkere
 5. Arbejde målfast på at stoppe en dårlig vane, der skader mit familieliv og erstatte den med en god vane
 6. Mindst en gang om dagen give ros og opmuntring til en kollega, en bekendt eller et familiemedlem
 7. Øve mig sammen med min partner på at bruge tale-lytte-teknikken
 8. Sætte en ugentlig fast aften af til alenetid med min partner, hvor vi kan være sammen, tale sammen, grine sammen, lære noget nyt sammen, genetablere fortroligheden og lære hinanden endnu bedre at kende
 9. Afslutte hver dag med at nedskrive tre gode ting, der er sket i løbet af dagen, og som jeg kan takke for
 10. Læse flere og bedre bøger (fx mindst 2 x godnatlæsning med de små om ugen; eller mindst 5 gode bøger næste år)
 11. Dyrke venskaber
 12. Gøre en ugentlig dag til familiens dag
 13. Afsætte mere tid til familien dagligt/ugentligt ved at komme tidligt hjem fra arbejde
 14. Jævnligt forkæle og overraske dem, jeg elsker
 15. Tænke på, hvordan jeg kan behandle andre lige så godt eller bedre end jeg selv ville ønske at blive behandlet
 16. I løbet af året tage de 7 skridt til at blive en mere positiv person (Lyt til Michael Hyatts glimrende podcast-episode her)

Men sæt dig endelig ikke mere end et eller to mål. Når det kommer til at opnå varig forandring er det bedre at satse lavt og rent faktisk opnå succes end at tage munden for fuld.

For at du kan holde et nytårsforsæt, hjælper det, at det er realistisk, specifikt og, at du binder dig til at opfylde det (enten ved at skrive dem ned for dig selv, eller ved at tale åbent om dine beslutninger). Og selvdisciplinen? Glem alt om den. Læs i stedet min artikel om , hvordan du får vanens magt til at arbejde for dig i stedet for imod dig.

Har du nogle gode forslag til andre nytårforsæt, som kan gavne og opbygge familielivet? Skriv dem herunder i kommentarerne! Jeg ville blive superglad for dine input!

Dette indlæg blev udgivet i De kære små. Bogmærk permalinket.

5 svar til 16 Familievenlige nytårforsæt og hvordan du kan holde dem

 1. Mette Weber siger:

  Jeg bruger ikke nytårsforsætter og mål .. Lever goalfree Living og bruger aspirationer – at puste liv til noget og mine aspirationer bruger jeg hver dag som fokus en ramme. Min erfaring er at mange mål ikke bliver efterlevet efter en tid og så skaber det dårlig samvittighed .

 2. Hej Marcelino. Jeg kan godt lide dine nytårsfortsæt, som har andre i fokus. Jeg har faktisk fem nytårsfortsæt, som jeg har skrevet på min tyske blog (www.evamarianielsen.com) om, men de er ikke noget, der kræver så meget af mig.
  Og de handler mest om mig, om at passe på mig selv, en evne, som Kaare mener, jeg har rendyrket på fortræffelig vis.
  For mange mange år siden fortalte en ordensøster mig, at jeg ikke kunne elske andre, hvis ikke jeg elskede mig selv. I dag betyder det for mig, at jeg skal passe godt på mig selv for at passe på dem, der står mit hjerte nær. Og her så mine beslutninger for 2014:
  Find lykke/glæden i dit liv – hver dag.
  Forkæl dig selv og vær god ved dig selv. Hver dag.
  Skriv hver dag 500 ord ved dit skriveprojekt.
  Ryd op i alle dine gemmer indtil ultimo februar og få sorteret ud.🙂
  Og den femte er en hemmelighed, som jeg afslører om et par uger.

  • “Ryd op i alle gemmer indtil ultimo februar” – Ved du hvad, det er det nytårsforsæt, jeg har skulle lave i mange år, og som jeg bliver ved med at udskyde selvom jeg ved, at den ville give mig så meget mere overskud. Og det er stærkt, at du sætte dato på, det tror jeg der skal til, hvis det skal holde.

 3. Uden dato ville det slet ikke virke ved mig. Jeg kan lide,når jeg har ryddet ud, men jeg har altid et hav af andre ting, som jeg hellere vil gøre. Men så er det jo også overstået i februar og jeg behøves ikke have dårlig samvittighed.🙂

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s