Hvorfor du simpelthen er nødt til at sætte grænser og holde fast – For dit barns bedste


Vi er i gang med et virkelig vigtigt foældrearbejde, når vi siger stop og siger nej. Det er en grundlæggende måde at vise kærlighed.Så det er ikke bare for sjov, når man sætter grænser! Foto venligst udlånt af Scott Moulaison (www.flickr.com).

Det bliver meget nemmere at sætte grænser og holde fast ved dem, når man tænker på, at det faktisk er et udtryk for kærlighed. At det er en anden måde at sige “Jeg elsker dig” til barnet.

Foto venligst udlånt af Scott Moulaison (www.flickr.com).

 

Børn søger grænser for at vide, om vi stadig er der. Om vi er til at regne med.

Tænk på det som at barnet rent fysisk sætter pegefingeren eller hånden op imod din krop. Og presser for at mærke om du er der. Eller om du bare er luft, en vag forestilling, en fantasi fra hans babytid. Hvordan føles du?

  • Er du en væg?
  • Er du en ballon?
  • Er du en sæbebobbel?
  • Hvad tror du helst dit barn vil mærke?

Hvis vi ikke lader børn mærke vores grænse, så er det ligesom at ignorere dem. Så er de faktisk nødt til at presse hårdere på for at prøve igen. For så er de nødt til at prøve igen, for at se om de kan finde os. Det er på den måde, at man ser et barn blive mere og mere ekstrem i sin grænsesøgning.

Når børn bliver teenagere kan denne grænsesøgning blive til fare for dem selv og ligefrem katastrofal. For der kan de virkelig komme til skade med de ting, de prøver af.

Men et barn, der bekræftes i mors og fars kærlighed vil have mindre behov for at gøre dumme ting for at imponere eller prøve sig selv af. Det barn vil have en større selvsikkerhed og sund egenkærlighed. Den kommer jo, at at føle sig elsket. Så det barn vil også passe bedre på sig selv, fordi det ved, at det har en uendelig værdi i nogens øjne.

Så det er ikke bare for sjov, når vi som forældre sætter grænser og holder fast. Det er i virkeligheden hamrende vigtigt og dybt alvorligt. Det er en grundlæggende måde at sige “Jeg elsker dig” på med hele vores person. Det er at være reel og til at stole på. Vi er i gang med et virkelig vigtigt foældrearbejde, når vi siger stop og siger nej.

Læs også..

Dit barn søger grænser for at se om det stadig er elsket

3 skridt, der gør det nemmere at sætte grænser for dine børn:
1. skridt
2. skridt
3. skridt

Men hvad siger du? Hvordan søger dit barn grænser hos dig?
Giv et eksempel herunder ved at lægge en kommentar.

Dette indlæg blev udgivet i Kærlighed, Vedholdenhed og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s