Skab selv den kultur, du ønsker at videreføre


 Foto venligst udlånt af Woodleywonderworks (http://www.flickr.com/photos/wwworks)

Hvordan vil du tegne dit familieliv? Hvilken kultur vil du være med til at skabe?
Foto venligst udlånt af Woodleywonderworks (http://www.flickr.com/photos/wwworks)

Kort før min elskede mor døde i en alt for tidlig alder skrev hun til mig, at hun følte sig så lykkelig og elsket. Vores familie har så stor kærlighed til hinanden på tværs af generationerne, som hun ikke troede var muligt.

“Nogle familier har den [kærligheden], andre har ikke”, skrev hun.

Min mor voksede selv op i en familie, hvor børnene var mere eller mindre overladt til dem selv. Det var, ifølge min mor, en kultur af “klar dig selv”.

Det må have krævet uanede kræfter fra hendes side at frigøre sig fra den arv og elske så betingelsesløst, så hendes egne børn ikke skulle vokse op i en kultur af mangel på kærlighed.

Og ved sine anstrengelser fik hun, sammen med min far, skabt en helt ny kultur. En kultur med stærke kærlighedsbånd.

Vi skaber selv den familie, vi vil have. Jeg siger ikke, at det er nemt eller ligetil. Men mon ikke, det starter med en beslutning? Mon ikke det starter med et ønske om en bestemt retning, om ikke at følge med en strøm, men gøre noget radikalt anderledes og bedre?

Jeg takker min mor, fordi hun har gjort det så meget nemmere for mig at fortsætte en kærlighedskultur i min familie.

Kærligheden er det største. Det er det højeste, vi kan stræbe efter. Kærligheden forander mennesker og fornyer vores samfund. Kærligheden er en dyd.

Dette indlæg blev udgivet i Kærlighed, Værdier. Bogmærk permalinket.

5 svar til Skab selv den kultur, du ønsker at videreføre

 1. Tak for dit indlæg. Ja, det er vores beslutning, der tæller. Faktisk tror jeg mindre og mindre på, at fortiden har så stor en betydning på vores nutid. Det er nuet, der tæller. Andre kan ikke leve vort liv eller træffe vore beslutninger. Det vælger vi selv. Vi vælger selv om vi vil være et offer eller en pioner, i hvert fald et stort stykke hen ad vejen. Dejligt, at din mor havde denne storhed.
  Tak for et vidunderligt vidnesbyrd om din mor!

 2. Nuno siger:

  Obrigado pela partilha, Marcelino!

  Uma cultura de amor é um legado brutal que a tia Mette deixou! Como seria o mundo se todos fôssemos conscientes dessas decisões (que muitas vezes “tomamos” sem saber, por inércia, ou seguindo a “manada”) e seguíssemos o caminho de amor e felicidade.

  Grande abraço!

 3. Klaus og Anna Munk-Nielsen siger:

  Kære Marcelino! Det gør os oprigtig ondt at høre, at du har mistet din mor så pludseligt! Hvor er det svært at fatte inderst inde. Men det gør samtidig én så umådelig taknemmelig for, at have oplevet den uforbeholdne kærlighed til din familie, det er stort! Et så dejligt vidnesbyrd tror jeg også virkelig sætter ens egne værdier i et meget større perspektiv, så du lever videre med den overbevisning, at det virkelig KAN lade sig gøre at elske så betingelsesløst på trods af “alle odds”. Det er selvfølgelig kun muligt, når det virkelig kommer indefra, som med din mor, det kan vi alle bestræbe os på, bl.a ved at træne os i at leve i overensstemmelse med vores inderste værdier og ønsker og ikke lade os påvirke for meget af fortidens måske kedelige oplevelser og livsmønstre, som kræver et stort og bevidst arbejde at frigøre sig fra at gentage…. Men hvor er det livsbekræftende og en stor opmuntring til os alle at høre om din dejlige mor! KH Anna

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s