Et skridt til at begynde at genvinde fortroligheden i dit parforhold og måske redde dit ægteskab


Foto venligst udlånt af h.koppdelaney Flickr.com

Foto venligst udlånt af h.koppdelaney Flickr.com

 

I morges havde jeg en fantastisk løbetur ved Sjælsø nord for København mens jeg bl.a. lyttede til en podcast og nød den flotte natur. Jeg stod i nogle minutter og nød synet af et svanepar med fem unger og kunne ikke lade være at se mig og Pil og de fem unger i det. svaneforældrene var så omsorgsfulde og i idyllisk sammenhold.

Sådan er ægteskabet ikke altid! For at være helt ærlig, så er de fleste parforhold det slet ikke. Men bør det ikke være noget i stil med det, vi stræbede efter? Var det ikke en lille smule det, vi havde som mål, da vi først indledte parforholdet og stiftede familien? Tør vi drømme det? Ikke drømme om et problemfrit parforhold (det eksisterer ikke) men stræbe efter noget, der er over middel, rigtig godt?

Jeg mener, at det skal vi turde at gøre. Alt andet vil lede til et middelmådigt parforhold og et middelmådigt familieliv. Lad os stræbe efter det bedste.

Og når vi føler os langt væk fra det optimale parforhold, hvad så?

Er der nogen måde, vi kan finde tilbage til et fortroligt forhold? Ja. Men vejen kan være svær og lang afhængigt af, hvor langt de to svaner er drevet væk fra hinanden. Men med små, vedholdende skridt, som kan tages dag for dag, er det faktisk muligt at skabe den forandring, vi ønsker i vores liv. Det var faktisk temaet i den podcast, jeg lyttede til (link kommer).

Da jeg så svanefamilien, kunne jeg ikke lade være med at tænke på den positive udvikling Pil og jeg selv har haft over det sidste års tid. Netp fordi vi bare har taget små, men meget bevidste skridt for at komme ud af middelmådigheden og ind i et mere kærligt forhold.

Og her er et konkret tip (tyvstjålet fra Michael Hyatts Podcast “The Power of Incremental Change” link kommer):

5 x 5 -reglen, som Michael Hyatt citerer en anden for er: Hver dag, når du kommer hjem, så placér dig indenfor 5 fods afstand af din ægtefælle (for os Europæere svarer det til ca. 1½ meter), spørg om hans eller hendes dag og LYT i 5 minutter uden at afbryde.

Lyder det nemt? Det er faktisk sværere end det lyder. Vil du have lidt mere at tænke over omkring lyttekunsten, så læs mit forrige indlæg (Kan du finde ud af at lytte til dit barn? – Tag testen!).

Men hvad siger du? Kan du have nytte af at begynde at lytte til din mand / kone /kæreste? Har du andre tip til at forøge temeperaturen i et forhold, der har udviklet sig til det kølige? Skriv mig en kommentar herunder!

Dette indlæg blev udgivet i De kære små, Et rigere parforhold og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Et skridt til at begynde at genvinde fortroligheden i dit parforhold og måske redde dit ægteskab

  1. Klaus og Anna Munk-Nielsen siger:

    Kære Marcelino. Tak for dit fine indlæg. Du berører et af de allervigtigste emner, hvis vi skal få et dejligt familieliv. Forudsætningen for at vores børn bliver harmoniske og trives, er helt afgørende at de mærker og SER tegn på forældrenes indbyrdes kærlighed og omsorg for hinanden. Hvis vores børn oplever at fars og mors forhold er noget der er urokkeligt og stærkt, tror jeg det giver dem et helt andet udgangspunkt for at udvikle tillid til andre og hvile i sig selv og mere overskud til både at indlære og udvikle egne evner. Min mand og jeg har for ikke længe siden været på PREP-kursus, som er en gave til ethvert forhold!! Amerikansk koncept men dejlig konkret og virkelig givende, så der bliver et helt nyt liv i ens forhold! Vi synes endda vi lærte rigtig meget selv efter 25 års bekendtskab og måske manden vil være den, der bliver allergladest, fordi den særlige tale-lytte teknik, vi lærte, fik i hvert fald mig til at indse hvor svært det er virkelig at lytte til til min mand og lade ham tale færdig også når jeg er uenig……KAN ANBEFALES. KH

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s