Hvorfor du ikke bør lukke døren helt i for smerten


Tingene går ikke altid som vi har planlagt det. Nogle gange går det, vi sætter allermest pris på i stykker. Men måske.. for at give plads for noget bedre...Foto venligst udlånt af Richard Alexander Caraballo (http://www.flickr.com/photos/minusbaby/54118597/)

Tingene går ikke altid som vi har planlagt det. Nogle gange går det, vi sætter allermest pris på i stykker. Men måske.. for at give plads for noget bedre…
Foto venligst udlånt af Richard Alexander Caraballo (http://www.flickr.com/photos/minusbaby/54118597/)

Smerten er en indgroet del af vores liv. Lige meget, hvad vi gør for at forhindre den, så bliver vi af og til ramt af en eller anden form for smerte. Det kan være sygdom, afvisning, tab eller erkendelsen af, at vi bare ikke slår til eller at vores drømme og ønsker brister. 

Selvom de færreste vil kunne nyde det, mens det står på, så viser al menneskelig erfaring, at en person kommer styrket ud af mødet med smerten. Mange af de største forbilleder, vi har er netop mennesker, der har formået at omfavne smerten. Og ikke er bukket under, men snarere taget imod det som en anledning til personlig vækst.

For et år siden blev jeg ramt af alvorlig stress. Min kone, Pil, var selv på det tidspunkt sygemeldt med stressbetingede angstanfald. Al familiens byrde faldt med ét på mine skuldre. Mens jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at støtte min ægtefælle og være dobbelt så meget far hvilede to voksnes husligt arbejde lige pludselig på mig. Læg alt dette oveni det, der i forvejen var et krævende liv med fem hjemmeboende børn. Nogle af dem med krævende skoler. Og et fuldtidsarbejde ved siden af.

Det er klart, at det på et tidspunkt måtte briste. Selvom jeg gjorde alt for at lægge overflødige ting til side, acceptere at lade hjemmet flyde og kun gøre de mest nødvendige ting.

Da vi kom til maj måned sagde min krop og min hjerne stop og jeg måtte sygemeldes med stress. Billedet krakelerede. Jeg kunne ikke holde til det mere.

Men her er den gode side af historien: Når jeg nu ser tilbage, så ville jeg ikke have undværet det knæk. Det siger jeg helt 100% ærligt!

For det gav mig anledning til at revidere mit liv, som så viste sig på mange måde at være kørt af sporet. Hvordan kunne jeg have opdaget det, hvis det ikke var fordi jeg var bukket under?

Min pointe er altså at smerten er en del af livet og kan blive en rigtig vigtig del af personlig udvikling. At være bange for smerte er at være bange for livet. Smertefulde perioder kan frembringe gode ting frem i livet, som man ikke drømte om.

Man skal altså ikke forsøge at flygte fra smerte, men snarere omfavne det som en del af det, at være menneske.

Hvilke beslutninger har du truffet i dit liv, som var forbundet med smerte, men som alligevel bragte noget bedre med sig?

Det ville glæde mig rigtig meget at få en kommentar fra dig!
Skriv herunder – din mening er vigtig!

Dette indlæg blev udgivet i Find lykken, Lykke og livskvalitet og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s