Plant i dag frøene til morgendagens skove!


Foto venligst udlånt af Kid Cowboy (http://www.flickr.com/photos/70278809@N00/6979442584/)

Når du lægger et frø i jorden, skal du have det indre blik vendt opad.
Foto venligst udlånt af Kid Cowboy (http://www.flickr.com/photos/70278809@N00/6979442584/)

Dit liv er vigtigt. Dit liv gør en forskel. Så du kan lige så godt leve i bevidsthed om det. I dag planter du frøene til morgendagens skove.

Alle mine handlinger har en konsekvens. Om det kan bevises videnskabeligt, ved jeg ikke, men jeg er i hvert fald overbevist om det. Når jeg giver en person et smil, sætter jeg en kaskade af virkninger i gang. Når jeg kysser min hustru eller kærtegner min datter, eller ringer til min far, så har jeg tændt et bål. Og flammerne vil varme og vare ved i lang tid.

Nogle gange er virkningerne eller konsekvenserne af vores handlinger meget synlige. Vi får respons lige på stedet. Men interessant nok er der også tit en hel masse virkninger, som vi aldrig får se.

Nogle gange vil de frø, vi sår, ligge gemt i jorden. De vil vente med at spire til betingelserne er helt rigtige. Det kan denne historie illustrere:

Min far sender mig 2-3 breve om ugen. (Jeg taler om håndskrevne breve, ikke e-mails!) Ofte med udklip fra aviser. For nogen tid siden kom den interessant notits om nogle frø, der var blevet gravet frem under den sibiriske permafrost. Frøene blev sået og de spirede fint. Der kom en fin Sibirisk Limurt, der voksede op og blomstrede. Det interessante er, at frøene havde ligget i 32.000 år før de blev vakt til live.

DSC_0254

32 tusinde år gamle frø blev vakt til live. Udklip fra Diário de Notícias, portugisisk avis.

Nu er det ikke alle vores handlinger, der kan blive til smukke hvide limurter. Men jeg tror på, at vi kan koncentrere en hel del kræfter og skubbe verden i en positiv retning, hvis vi husker på disse tre ting:

  1. Vi må leve i bevidstheden om at vores liv gør en forskel og at vores handlinger har en konsekvens
  2. De bedste og vigtigste forandringer kommer tit i det lange løb. Vi må derfor vove at tænke stort og visionært, have øje for det langsigtede og have tålmodighed med os selv og ydmygheden til at gøre ting, som vi måske ikke høster frugterne af. Der skal en hel del ydmyghed til at bruge kræfter på noget, som man ikke kan se virkningen af. 
  3. Hvis vi skal have den største virkning, må vi være der, hvor vi gør den største forskel. For mit vedkommende er det helt klart: Familien først. Hvis jeg vil gøre en forskel i verden, tror jeg på, at det først og fremmest skal starte med mig selv og med min familie. I min rolle som far og som mand til mine børns mor.

Men hvad med dig?
Hvordan tror du, at du bedst kan forandre verden?
Hvilke skove er du i gang med at så lige nu?

Lad mig høre din mening! Rul ned til kommentarboksen og skriv dine tanker.

Dette indlæg blev udgivet i Værdier, Ydmyghed og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s