En vision for familien – eller hvordan man kommer fra Firenze til Sidney på 90 minutter


Evnen til at formulere en vision indebærer, at man kan se noget, som rækker ud over det, andre kan se. Billede: http://commons.wikimedia.org/

Evnen til at formulere en vision indebærer, at man kan se noget, som rækker ud over det, andre kan se.
Billede: http://commons.wikimedia.org/

Har du en vision for din familie?

Kan man have det?

Da italieneren Brunelleschis forgænger i 1300-tallet så for sig, hvordan den nye Domkirke i Firenze skulle se ud, var der ingen, der anede, hvordan kirkens enorme kuppel skulle bygges. Teknologien var simpelthen ikke til stede endnu. Der måtte gå mange år før Bruneleschi i 1418 kom op med en løsning, så vision kunne blive til virkelighed. Og yderligere 30-40 år før bygningsværket stod færdigt.

Vision betyder syn. Evnen til at formulere en vision indebærer, at man kan se noget, som rækker ud over det, andre kan se. Det kan ligge i fremtiden, skjult bag et slør af uvished eller manglende kendskab. Men evnen til at tegne en vision sætter gang i en proces, hvorved mennesker begynder at arbejde på at oplyse vejen til visionens mål.

I Tyskland arbejder en ivrig forskergruppe med en vision om at skabe luftfartøjer, der flyver med 25 gange lydens hastighed. I en højde af 80 km og med en fart på 23.000 km/t skal den nye flyver gøre en tur fra Firenze til Australien til en udflugt på bare 1½ time.

Martin Sippel og hans kolleger i German Aerospace Center (DLR) i Bremen http://www.dlr.de/ra/desktopdefault.aspx/tabid-4088/6519_read-9353/ arbejder realistisk med projektet. Velvidende om at det vil tage mindst 30 år før den nødvendige teknologi er udviklet. Og velvidende om at mange af de nødvendige forudsætninger for at det skal lykkes, slet ikke er til stede i dag. Men det stopper dem ikke fra at se deres mål så klart som krystal.

En vision får mennesker til at se opad. Til at finde på løsninger på hidtil utænkte udfordringer. Visionen giver et klart mål og en mening med den daglige indsats. Derfor skal du have en vision!

I enhver sammenhæng, hvor du har et ansvar som leder, bør du udtænke en vision, der baserer sig på dine værdier og dine drømme for en bedre fremtid. Måske er du ikke leder på dit job, men så er du det i hvert fald derhjemme – leder for dig selv og leder for din familie.

Så lad mig stille dig dette spørgsmål: Hvilken fremtid ser du tegne sig i horisonten? Har du mod og fantasi til at tegne mål og visioner for dit familieliv?

Eller har du så travlt med de mål, du efterstræber i andre områder af dit liv, så du ikke skænker en tanke, hvor din familie er på vej hen?

Læg en kommentar ved at rulle ned til kommentarfeltet og lad mig høre dine tanker!

Dette indlæg blev udgivet i Forældreskab, Værdier og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til En vision for familien – eller hvordan man kommer fra Firenze til Sidney på 90 minutter

  1. Pingback: Hvordan vil du bringe det bedste frem i dig selv i det nye år? | Far til fem

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s