Luksusparadokset


(Billede: Martinus Rørbye: Udsigt fra kunstnerens vindue, ca. 1825. Statens Museum for Kunst www.smk.dk)

(Billede: Martinus Rørbye: Udsigt fra kunstnerens vindue, ca. 1825. Statens Museum for Kunst http://www.smk.dk)

Er det ikke mærkeligt, at det ofte er sådan, at de store og flotte og dyre ting, man ønsker sig, viser sig ikke at bringe så meget lykke, som man troede? Og at det, at vælge noget enkelt frem for luksus, kan være det rigtige valg for en?

For et år siden havde vi en bil. En stor og flot en, endda. Og det er en stor luksus for nogen, der bor i byen. Men i mange situationer kan den helt sikkert undværes og erstattes med bus, tog eller cykel. Det er ofte billigere, altid sundere og nogle gange endda hurtigere!

Men altså, når jeg skulle aflevere Catarina i skole om morgenen stod valget nogle gange mellem at tage bussen (besværligt) eller at tage bilen (hurtigt og bekvemt!). Catarina går i skole 4 kilometer hjemmefra, og sidste år var hun stadig for lille til at cykle hele vejen. Bilen var ikke altid tilgængelig, men i en periode gjorde vi rigtig meget brug af den. Og .. der skete noget uventet…

På samme tid som både Catarina og jeg nød den luksus, det var, at kunne sætte sig lige ned i en bil, og køre af sted uden at fryse eller slæbe på tunge tasker, så fyldtes vi (i hvert fald jeg) med en underlig tomhed eller længsel.

Busturene – hvor trættende og besværlige de end kunne være, var fulde af små øjeblikke, som bidrog til nærheden imellem os. Vi kunne holde hinanden i hånden på vej ned til stoppestedet, tale sammen i ventetiden, sidde sammen i bussen. Nogle gange var turen langsommelig med trafikken – vi kunne snakke, læse en bog, endda spille kort!

Alt det var væk, da vi tog luksusbilen! Alt det bekvemme og luksuøse havde en pris: vi havde givet afkald på nogle rigtig gode stunder sammen.

Et luksus er normalt noget, vi forventer, vil forbedre vores liv og bidrage til vores lykke. Men sådan er det vist ikke altid. Luksusparadokset her betød for mig, at det bekvemme, det nemme og prestigefyldte valg faktisk blev det forkerte valg.

Har du eksempler på luksusparadokser i dit liv?
Er der bekvemmeligheder i din hverdag, der sætter en stopper for din lykke?

Dette indlæg blev udgivet i Find lykken og tagget , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Luksusparadokset

  1. Pingback: Værdipyramiden. Hvad er vigtigst i dit liv? | Far til fem

  2. Pingback: Et galleri af artikler i Far til fem | Far til fem

  3. Pingback: I dag tager vi bussen sammen – fordi jeg holder så meget af de stunder | Far til fem

Lad mig høre din mening!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s